U „Pohodu na Pjenovac“ 800 planinara

0

VLASENICA – Više od 800 planinara iz država u regionu učestvovalo je danas u pohodu od Vlasenice do Pjenovca, u opštini Han Pijesak.
Sportsko-turističku manifestaciju, koja se održava svake godine prve nedjelje u februaru, organizovali su Planinarsko-ekološko društvo „Acer“ iz Vlasenice i Turistička organizacija te opštine.

Predsjednik društva Dragan Ilić rekao je Srni, pred polazak planinarske kolone, da ove godine u pohodu učestvuje rekordan broj planinara i planinarskih društava.

„Prisutno je više od 800 planinara iz pedesetak planinarskih društava iz BiH, Srbije i Hrvatske. Staza je duga 17 kilometara, juče smo je posjetili. Ima snijega i pruža pravi planinski ugođaj. Vjerujem da će svi gosti biti zadovoljni i da će je bez napora preći“, rekao je Ilić.

Planinari su krenuli jutros u 8.30 časova ispred pećine pored magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak, stazom koja prolazi kroz najljepše predjele Javor planine.

Direktor Opštinske turističke organizacije u Vlasenici Nenad Lelek rekao je Srni da „Pohod na Pjenovac“ za opštinu Vlasenica predstavlja, u turističkom smislu, najvažniji događaj u godini.

„Nadam se da će manifestacija i dalje jačati i okupljati planinare, mada smo već došli do nekog limita kada je riječ o smještajnim kapacitetima.Potrudićemo se da i dalje predstavljamo ovu manifestaciju i našu Vlasenicu u najboljem svjetlu“, istakao je Lelek.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva „Majevica“ iz Bijeljine Nebojša Zorić izrazio je zadovoljstvo jer je organizacija pohoda iz godine u godinu sve bolja.

„Mi smo ovdje sa `Acerom` svojevremeno dolazili kada nas je bilo svega desetak, petnaest. Iz godine u godinu učesnika je sve više i sve odlično funkcioniše. Sama staza nije teška i omogućava i omogućava dosta druženja tokom pohoda, što je rijetkost“, rekao je Zorić.

Za sve učesnike današnjeg pohoda kod manastira u Pjenovcu pripremljen je vojnički pasulj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare