U prvom polugodištu ostvaren suficit od 234.958 KM

0

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište ove godine, koji je ostvaren u iznosu od 4.027.520 KM ili 46,83 odsto plana.

Ukupni izdaci iznose 3.792.561 KM, tako da je ostvareni suficit od 234.958 KM.

Odbornici su usvojili i informaciju o stanju u oblasti zapošljavanja i realizaciju programa zapošljavanja sa osvrtom na boračke kategorije, u kojoj se navodi da je na području grada u martu bilo zaposleno 15.439 lica, od kojih u poslovnim objektima 13.022 lica, a kod preduzetnika 2.417 radnika.

U odnosu na mart prošle godine, broj zaposlenih na području grada Istočno Sarajevo povećan je za 698 lica.

Usvojene su i informacije o stanju u oblasti informisanja na području grada, o izgradnji infrastrukturnih objekata, kao i izvještaj o inspekcijskom nadzoru u šest mjeseci.

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je novinarima da je u šest mjeseci ostvaren suficit, što je pohvalno.

„Opštinama u sastavu ovog grada isplaćen je novac za zemljišta koja su građani dobili prilikom izgradnje svojih stambenih jedinica, što je rijetkost u ostalim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, a što je podržala skupštinska većina“, naveo je Lučić.

On je istakao da, kada je riječ o pozicioniranju centralne deponije na koju bi se isporučivao otpad iz svih gradskih opština, neophodno je da se odredi jedan centar u Sarajevsko-romanijskoj regiji i u regiji Stara Hercegovina.

Lučić je naglasio da je jedna od opcija lokacija Rudine u blizini Rogatice, ali da postoje i drugi prijedlozi.

„Do tačne pozicije centralne deponije mora se doći konsenzusom, te da se izbori za lokaciju koja neće tražiti dodatna finansijska ulaganja u smislu poskupljenja odvoza smeća“, kaže Lučić.

Zamjenik predsjednika Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Nebojša Šešlija rekao je da je bilo određenih nepravilnosti prilikom podjele skupštinskih materijala, te da je riječ o propustima u vezi sa strukturalnim dijelom informacija, odnosno izvještaja.

Šešlija je naveo da ne mogu biti dijeljene informacije koje su neobrađene.

„Svaka informacija mora imati određenu formu, kako bi se o njoj moglo kvalitetno raspravljati“, istakao je Šešlija.

 

Biće izmiren dug lokalne RTV Regulatornoj agenciji za komunikacije

Skupština grada Istočno Sarajevo zaključila je danas da iz gradskog budžeta bude plaćen dug koji Radio-televizija Istočno Sarajevo, koja je u stečaju, ima prema Regulatornoj agenciji za komunikacije /RAK/ BiH, kako joj ne bi bile oduzete dodijeljene frekvencije.

Skupština grada Istočno Sarajevo na današnjoj sjednici zadužila je gradonačelnika i Gradsku upravu da, u saradnji sa stečajnim upravnikom Radio-televizije Istočno Sarajevo, analiziraju stanje u ovom preduzeću i pripreme prijedlog za izlazak iz sadašnje situacije s ciljem očuvanja dodijeljenih frekvencija, uključujući i izmirenje finansijskih obaveza prema RAK-u.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da ovaj grad ima dobru saradnju sa svim medijskim kućama koje redovno prate gradske aktivnosti i bez bilo kakvih kalkulacija se plasiraju na svim medijima.

On je istakao da informisanje nikada nije bilo transparentnije i da nema primjedaba na rad novinara, jer nije bilo plasiranja netačnih informacija.

„Gradska uprava čini sve da spasi frekvencije, a prvenstveno je važno da se iznađe novac za dug, jer se frekvencije plaćaju Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH. Lokalne radio stanice imaju obavezu da mjesečno ili godišnje izdvoje novac za frekvencije koje koriste“, rekao je Vuković.

On je napomenuo da, prema posljednjoj informaciji stečajnog upravnika, Radio-televizija Istočno Sarajevo duguje RAK-u 20.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare