U prvom kvartalu 204 krivična djela

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u prva tri mjeseca evidentirana su 204 krivična djela što je za dva odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu. Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB-a Nebojša Popović rekao je danas na konferenciji za novinare na Palama da se radi, između ostalog, o 161 krivičnom djelu opšteg i 17 privrednog kriminaliteta. „Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela je 85,29 odsto“, rekao je Popović i dodao da su nadležnim tužilaštvima podnesena 193 izvještaja protiv 187 lica od čega je 60 povratnika i sedam maloljetnika. On je naglasio da u strukturi opšteg kriminaliteta preovladavaju krivična djela iz oblasti imovinskih delikata. Prema njegovim riječima, nadležnim tužilaštvima podneseno je 12 izvještaja protiv 17 lica zbog isto toliko krivičnih djela privrednog kriminaliteta, što je za 13,33 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

On je napomenuo da je ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela 563.000 KM, a protivpravna imovinska korist 541.000 KM.

Popović je istakao da u prva tri mjeseca nije bilo ubistava, dok su četiri razbojništva rasvjetljena.

On je naveo da je u izvještajnom periodu pronađeno 15 vozila, koja su ukradena na području Kantona Sarajevo, dok su tri ukradena na teritoriji CJB-a Istočno Sarajevo.

„Stanje kriminaliteta cijenimo kao dobru, ali je i u narednom periodu potreban dodatan napor svih ovlaštenih službenih lica CJB-a da bi se stanje bezbjednosti održalo na ovom nivou, a po mogućnosti i unaprijedilo“, rekao je Popović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare