U prvi razred upisano 80 prvačića

0

U Osnovnu školu /OŠ/ „Pale“ u prvi razred školske 2013/2014. godine upisano je 80 prvačića u tri odjeljenja, što je na istom nivou kao prošle godine, rekao je Srni direktor škole Željko Forcan.


Forcan je naglasio da je prošle školske godine deveti razred završilo 90 učenika u četiri odjeljenja, što pokazuje da se broj učenika smanjuje.

On je podsjetio da je 2003. godine u Osnovnoj školi „Pale“, koja je bila jedina na području opštine, bilo 2.400 učenika, a danas u dvije osnovne škole „Srbija“ i „Pale“ ima oko 1.600 učenika, što pokazuje da je u prethodnih 10 godina smanjen broj učenika za oko 800.

„Ovi podaci pokazuju konstantan pad broja učenika“, rekao je Forcan.

On je dodao da je u OŠ „Pale“ počela izgradnja lifta za djecu sa posebnim potrebama, a radovi bi trebalo da budu završeni za petnaestak dana.

Forcan je rekao da je za ovaj projekat, vrijedan 32.700 KM, nevladina organizacija „Vorld vižn“ obezbijedila 15.000 maraka i provela potrebnu tendersku proceduru.

„Projekat su sa po 5.000 KM pomogli predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, opština Pale i njemačka Ambasada u BiH, a Vlada Srpske je donirala 2.000 maraka“, rekao je Forcan i dodao da su i lokalne privatne firme pomogle izgradnju lifta.

On je podsjetio da su učenici, u saradnji sa „Vorld vižnom“, uradili projekat pod nazivom „Uklonimo arhitektonske barijere“, čija bi realizacija pomogla učenicima sa posebnim potrebama da dođu do kabineta na prvom i drugom spratu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare