U prva tri mjeseca šest maloljetnika počinilo krivično djelo

0

ISTOČNO SARAJEVO – U prva tri mjeseca ove godine Policijskoj upravi /PU/ Istočno Sarajevo prijavljeno je šest maloljetnika za pet krivičnih djela, rekla je Srni portparol PU Danka Tešić.
Ona je navela da su tri krivična djela počinjena u oblasti imovinskih delikata i dva iz oblasti krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Četiri maloljetnika su životne dobi od 14 do 16 godina, a dva od 16 do 18 godina i svi su dječaci.

Tešićeva je navela da nije riječ o težim krivičnim djelima, nego je, uglavnom, riječ o manjim krađama i vožnji automobilom bez vozačke dozvole.

U odnosu na isti period 2016. godine, ove godine broj krivičnih djela maloljetnika povećan je za dva djela više.

Tešićeva je podsjetila i na značaj edukativnih predavanja koja se, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, realizuju još od 2009. godine.

Prošle sedmice, rekla je ona, održana su predavanja za učenike i roditelje o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i njihovom pravilnom korištenju.

Predavač je bio Aleksandar Miladinović, inspektor za policijsku obuku na Policijskoj akademiji u Banjaluci, koji je učenicima, profesorima i roditeljima govorio o bezbjednosnim incidentima na društvenim mrežema, posebno „fejsbuku“ i kako da se zaštite od tih opasnosti, a ostavio je i broj telefona da prijave ukoliko primjete zloupotrebu ili nepravilnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare