U pripremi nova strategija razvoja opštine

0
U pripremi nova strategija razvoja opštine

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas održan radni sastanak Partnerske grupe za razvoj s ciljem uspješnog sprovođenja procesa izrade dokumenta za budući razvoj ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da postoji niz razloga zbog kojih su se opredjelili za izradu nove strategije.

„Predložene su kvalitetne ideje vezane za razvoj opštine Višegrad u narednom periodu, koje će biti predviđene u Strategiji razvoja od 2018. do 2027. godine, da bi kasnije mogli sprovoditi sve što smo planirali“, pojasnio je Đurević.

On je naveo da će biti mnogo lakše kada je riječ o budžetu, jer će se dio sredstava planirati u budžetu, a dio iz drugih fondova, što prema njegovim riječima, stvara širok spektar mogućnosti za razvoj.

Đurević je zahvalio svima koji su prisustvovali današnjem sastanku i što su shvatili namjeru i želju da opština Višegrad dobije kvalitetnu strategiju razvoja.

Strategija razvoja biće izrađena u saradnji sa Razvojnom agencijom UN /UNDP/ u okviru projekta Lokalni integrisani razvoj u kome opština Višegrad učestvuje kao partnerska jedinica lokalne samopuprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments