U porti manastira u Ozerkovićima zasađeno 500 sadnica smrče

0
U porti manastira u Ozerkovićima zasađeno 500 sadnica smrče

SOKOLAC – U porti Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima danas je 15 članova Planinarskog društva „Glasinac“ uredilo prostor i zasadilo oko 500 sadnica smrče, u organizaciji Crkvene opštine Sokolac.

Vršilac dužnosti direktora sokolačkog Šumskog gazdinstva „Romanija“ Dragan Vidojević rekao je Srni da je to gazdinstvo doniralo 500 sadnica smrče za ovu dobrovoljnu akciju pošumljavanja u porti manastira u Ozerkovićima.

„Sadnice smo donirali povodom 21. marta, Svjetskog dana šuma, kao i svim zainteresovnim građanima koji su željeli da ovog proljeća zasade neku od sadnica crnogorične šume na svom imanju“, naveo je Vidojević.

Protojerej-stavrofor iz crkvene opštine Sokolac Miroslav Vujičić izrazio je uvjerenje da će biti još sličnih akcija u saradnji sa Šumskim gazdinstvom.

Protojerej Vujičić rekao je da je ideju o proljećnom uređenju porte pravoslavnog hrama u selu Ozerkovići blagoslovio NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Manastir Svete Trojice u selu Ozerkovići, udaljenom 15 kilometara od Sokoca, izgrađen je na tromeđi opština Sokolac, Rogatica i Pale 2005. godine. U ovom hramu se svake godine uoči Svete Petke krajem oktobra održava sabor hadžija iz Republike Srpske i Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments