У понед‌јељак почиње „Светосавска нед‌јеља“

0

ЗВОРНИК – Традиционална манифестација „Светосавска нед‌јеља“, у оквиру које ће посјетиоци имати прилику да погледају изложбу, слушају предавање и концерт духовне музике, али и да погледају позоришне представе и филмску пројекцију, почиње у Зворнику у понед‌јељак, 22. јануара, најављено је данас из Градске управе.

На отварању ове манифестације наступиће ученици и професори Техничког школског центра Зворник и Основне музичке школе „Војин Комадина“, а биће отворена и изложба „Шах цара Душана“ вајара Дарка Јурошевића.

Наредног дана, у уторак, 23. јануара, биће одржан концерт духовне музике Првог зворничког пјевачког друштва „Изворник“, а у сриједу, 24. јануара, светосавски концерт Културно-умјетничког друштва „Свети Сава“.

Светосавско предавање Растка Јовића, редовног професора Богословског факултета у Београду, биће одржано у четвртак, 25. јануара, а Светосавска свечана академија, на којој ће бесједити пјесник Горан Витић, биће одржана у петак, 26. јануара.

На Светосавској академији наступиће Богдан Стјепановић и Марија Награисаловић, те ученици и професори Средњошколског центра „Петар Кочић“, Основне школе „Свети Сава“ и Основне школе „Војин Комадина“.

Избор спортисте града Зворника биће одржан у понед‌јељак, 29. јануара.

Светосавске свечаности у Зворнику одржавају се од 1993. године у организацији Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, града Зворника и Српске православне цркве Зворник.

Планирано је да догађаји буду одржани у Дому омладине у Зворнику.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare