U ponedjeljak počinje nastava za brucoše

0

Na Univerzitetu Istočno Sarajevo nastava za brucoše počinje u ponedjeljak, 30. septembra, izjavio je Srni prorektor za nastavu i studijska pitanja Radoslav Grujić.

Grujić je rekao da je poslije trećeg upisnog roka upisano ukupno 2.500 studenata, a ostalo je još 1.200 slobodnih mjesta.

On je naveo da je u trećem upisnom roku na prvi ciklus upisano 115 studenata i izrazio zadovoljstvo što je upisano 600 studenata više nego u prošloj školskoj godini.

“Broj studenata je veći, iako je manje svršenih srednjoškolaca nego u prošloj školskoj godini”, kaže Grujić.

Prema njegovim riječima, najveći odziv u trećem upisnom roku bio je na Mašinski fakultet, Tehnološki, Poljoprivredni i Fakultet fizičkog vaspitanja za sport.

“Na svim fakultetima, osim medicinskog, ostalo je slobodnih mjesta za vanredne ili sufinansirajuće studente, ali mi nećemo više upisivati studente, jer je dosadašnji broj upisanih dovoljan”, naveo je Grujić.

On je napomenuo da su nezadovoljni odzivom na dva nova studijska programa – studij hemije i agromediteranskih kultura, gdje upisan manji broj kadidata od onog koji je potreban da krene nastava.

“Zbog toga ćemo donijeti odluku o preraspodjeli, odnosno ponudićemo kandidatima da se upišu na drugi studijski program. Ako to ne prihvate, mogu birati, jer su položili prijemni ispit”, rekao je Grujić.

On je najavio da će iduće sedmice biti raspisan konkurs za drugi ciklus studija, koji će biti završen krajem oktobra.

Grujić je rekao da će na svim fakultetima ove godine biti upis na drugi ciklus, te da će u prvi ponedjeljak u novembru početi nastava na drugom ciklusu.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments