U petak počinje prvi Festival dramskog stvaralaštva

0

VLASENICA – Srednjoškolski centar /SŠC/ “Milorad Vlačić” u Vlasenici organizovaće u petak i subotu, 21. i 22. decembra, prvi Festival dramskog stvaralaštva, na kojem će nastupiti studentska i omladinska pozorišta iz Trebinja, Goražda, Zvornika, Pala i Vlasenice.
Direktor SŠC-a Goran Đurić izjavio je Srni da je cilj organizatora da obogati kulturni život u toj ustanovi i Vlasenici.

“U dva festivalska dana imaćemo šest pozorišnih predstava. Biće organizovane i dvije tematske radionice, na kojima će učesnici naučiti kako se izrađuju maske”, rekao je Đurić.

Festival će u petak u 17.00 časova otvoriti Studentsko pozorište Pale sa radio-dramom Borislava Pekića “186. stepenik”, a istog dana u 19.30 časova Pozorište mladih iz Zvornika izvešće predstavu “Lilika”.

Drugog festivalskog dana na sceni SŠC-a vlaseničkoj poblici predstaviće se dramska sekcija OŠ “Vuk Karadžić” iz Vlasenice predstavom “Magareće godine”, Tetar mladih iz Goražda predstavom “Posljednji nezaposleni”, Kulturna scena “Male stvari” iz Trebinja predstavom “Kapetan DŽon Piplfoks”, te pozorište SŠC-a u Vlasenici predstavom “Projekcija”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments