U petak o rebalansu ovogodišnjeg i budžetu za narednu godinu

0

Skupština grada Istočno Sarajevo razmatraće u petak, 23. decembra, rebalans budžeta grada za ovu godinu od 16.359.557 KM i budžet grada za iduću godinu u iznosu 14.794.910 KM.

Odbornici će razmatrati i prijedlog programa rada Skupštine grada Istočno Sarajevo i gradske uprave za narednu godinu, kao i prijedloge odluka o utvrđivanju naknade za isticanje reklama i upravljanja otpadom na području grada, najavljeno je iz Gradske uprave.

Na dnevnom redu će se naći i prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju v.d. direktora Javne ustanove „Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo“, kao i prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju članova odbora za žalbe grada Istočno Sarajevo.

Odbornici će razmatrati prijedloge odluka o izmjeni odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje Skupštine grada Istočno Sarajevo, te izmjeni odluke o imenovanju članova radnih tijela Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Pred odbornicima će se naći izvještaj o realizaciji projekata i manifestacija iz oblasti kulture koje se finansiraju iz budžeta grada Istočno Sarajevo sa izvještajem o utrošenim sredstvima za 2021. godinu, kao i informacija o radu ustanova za kulturu i kulturnim sadržajima, te informacija o privatnim ustanovama predškolskog obrazovanja na području Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare