U petak na Palama konferencija o slovenskom svijetu

0

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u petak, 2. marta, biće održana Osma međunarodna naučno-praktična konferencija pod nazivom „Slovenski svijet: geoekonomija, bezbjednost i razvoj evroazijskog prostora, rusko-bosanskohercegovački dijalog“.

Na ovom skupu biće riječi o odnosima Rusije i Balkana iz geopolitičke, demografske i ekonomske perspektive, te o razvoju socioekonomskih sistema na evroazijskom prostiru, kao problema efikasnog funkcionisanja razvojnih institucija, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Neke od tema konferencije su i nacionalno orijentisano poslovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, kao izvor konkurentnosti nacionalnog ekonomskog modela, te BiH, Republika Srpska i Rusija – prikaz geopolitičkih odnosa kroz izvještavanje štampanih i elektronskih medija za 2008. i 2015. godinu.

Izlagači na konferenciji, čiji je suorganizator Univerzitet u Istočnom Sarajevu, biće iz Republike Srpske i Rusije, a pozdravne riječi će uputiti dekan Filozofskog fakulteta u Palama Draga Mastilović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, te načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Učesnike bi trebalo da pozdrave i ruski ambasador u BiH Petar Ivancov, rektor Sibirske škole korporativnog upravljanja iz Omska Roman Vlasov, te vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić.

Konferencija je zakazana za 10.00 časova u amfiteatru Filozovskog fakulteta na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare