U Palama otvorene dvije Nestro pumpe

0

Ruska kompanija „Zarubežnjeft“ otvorila je juče u Han Derventi, u opštini Pale, dvije rekonstruisane benzinske pumpe u okviru prodajne mreže „Petrol“, koja u Republici Srpskoj i BiH posluje kao novi brend „Nestro“. Riječ je o modernim pumpama „Ljubogošta 1“ i „Ljubogošta 2“, koje su postavljene jedna nasuprot drugoj, sa kapacitetom od 300.000 litara, javila je Srna. Direktor „Petrola“ Drago Đukić rekao je da je u ove i benzinsku pumpu koja je nedavno otvorena u Brodu uloženo oko pet miliona maraka. On je istakao da bi „Petrol“ do kraja januara sljedeće godine trebalo da rekonstruiše svoje poslovne objekte u Prijedoru, Kotor Varošu i Trebinju.

– U toku 2010. godine planirana je izgradnja dva nova objekta i rekonstrukcija deset postojećih benzinskih stanica koje su već u sastavu „Petrola“, a vrijednost investicija koje su planirane u sljedećih pet godina iznosi oko 40 miliona evra – rekao je Đukić novinarima na otvorenju i poručio kupcima da na benzinskim pumpama „Nestro“ mogu dobiti robu evropskog kvaliteta i po vrlo povoljnim cijenama.

Zamjenik direktora „Optima grupe“ i budući direktor „Petrola“ Aleksandar Bjakon istakao je da će ruski privrednici i dalje razvijati infrastrukturu u Republici Srpskoj.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je otvaranje benzinskih pumpi veliki doprinos opštini, posebno zbog toga što je u njima zaposleno nekoliko radnika.

Buduću „Nestro“ grupaciju činiće prodajna mreža, Rafinerija nafte Brod, Rafinerija ulja Modriča i „Optima grupa“.

Državni kapital u naftnom sektoru RS, koji su sačinjavali Rafinerija nafte Brod, Rafinerija ulja Modriča i „Petrol“, ruska kompanija „Njeftgazinkor“ kupila je početkom 2007. godine za oko 121 milion evra.

Prodajna mreža

Iz Ministarstva industrije, energetike i razvoja RS kazali su da će prodajna mreža, koju čine benzinske stanice nekadašnjeg banjolučkog „Petrola“ i dio benzinskih pumpi koji je kupljen u Federaciji BiH, biti potpuno rekonstruisana u sljedećih pet godina i nosiće ime „Nestro“ kao novi brend u RS i BiH.

(Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare