U osnovnoj školi „Pale“ 10 vukovaca, đak generacije Marija Veselinović

0

Rukovodstvo opštine Pale uručilo je danas prigodne poklone i novčani bon za 10 vukovaca u Osnovnoj školi „Pale“, a za učenika generacije proglašena je Marija Veselinović.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da je škola ispratila učenike završnih razreda, njih 78, koji su se po uspjehu i vladanju izuzetno isticali u mnogim aktivnostima.

„U tako maloj generaciji imamo 10 vukovaca i bilo je teško izabrati đaka generacije. Danas su vukovcima svečano uručene Vukove diplome i svjedočanstva“, naveo je Rajić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je vukovcima na dobrom učenju i vladanju, te što su dostojno predstavljali lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku.

„Osnovna škola `Pale` ima dobar nastavni kadar, kvalitet i njeguje tradiciju. Upisani prvačići biće raspoređeni u pet odjeljenja i to daje nadu da idemo naprijed“, rekao je Jugović novinarima.

On kaže da su pokloni simbolični, ali da treba motivisati učenike i nagraditi njihov rad.

Jugović je podsjetio da je opština pomogla školi u infrastrukturi – prošle godine urađen je projekat energetske efikasnosti i sanirani su mokri čvorovi.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica istakao je da je Osnovna škola „Pale“, koja se nekada zvala „Dan mladosti“, godinama davala izuzetno dobre đake koji su postali uspješni ljudi, završili fakultete i danas se nalaze na odgovornim mjestima u preduzećima i ustanovama.

„Deset vukovaca nije malo. To je zasluga školskog kolektiva, roditelja i samih učenika koji su pokazali da se trudom i radom može postići veliki rezultat“, istakao je Lasica.

Lasica je učenicima poželio mnogo sreće i zdravlja, te uspjeh u daljem školovanju, podsjećajući da je i on završio ovu školu prije 40 godina.

Dobitnik Vukove diplome i učenik generacije Marija Veselinović kaže da je trebalo mnogo truda i vremena da se postignu najbolji rezultati, te da će upisati Gimnaziju u Srednjoškolskom centru „Pale“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare