U opštinu Pale do sada uloženo više od 150 miliona KM

15

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da Vlada Srpske u opštinu Pale uložila više od 150 miliona KM, uključujući i neke investicije na Jahorini, te da tu neće stati jer dobra sinergija i dobar odnos sa lokalnom vlašću rezultira mnogo dobrih projekata.

„Opština Pale zaslužuje da se razvija, a svaki novi projekat i investicija dovode do angažovanja raznih djelatnosti i saradnjom sa resornim ministarstvom“, rekla je Golićeva novinarima nakon posjete paljanskog Doma zdravlja, gdje su u toku radovi na energetskoj sanaciji objekta.

Golićeva je istakla da je danas u razgovoru sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa načelnikom Boškom Jugovićem čula njegove vizije i projekte koje namjerava realizovati na području ove lokalne zajednice.

Ona je istakla da će Jugović imati podršku Vlade Republike Srpske kao i Vlade Srbije koja je ulagala i ulaže ne samo u Pale, nego u sve opštine u Srpskoj.

„Mislim da će na taj način opština Pale dobiti još jedan zamajac u narednom periodu što će biti za dobrobit svih građana koji žive na području ove lokalne zajednice“, istakla je Golićeva.

Prema njenim riječima, u okviru projekta „Energetska efikasnost u Republici Srpskoj“ sanira se objekat Doma zdravlja Pale zahvaljujući Vladi Republike Srpske i nadležnom ministarstvu, a vrijednost radova je 650.000 KM.

Ona je navela da će, osim u Pale, određena sredstva biti uložena u opštinu Sokolac, gdje će se energetski opremiti zgrada opštine i predškola ustanova, dodavši da je riječ o projektu koji zajedno realizuju Ministarstvo i Razvojnim program UN.

Golićeva je podsjetila da je na području Istočnog Novog Sarajeva uloženo više od 430.000 KM u okviru projekta energetske efikasnosti objekta koji je obuhvatio dvije škole pod istim krovom.

Sastanku Golićeve i Jugovića u kabinetu načelnika, kao i tokom obilaska zdravstvene ustanove prisustvovao je i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
15 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Zdravlja ti, navedi barem jedan projekat u Palama od tih 150 mil. KM!
Gdje i u šta slupaše tolike milione, a da mi obični građani ne viđesmo ništa.
Baš smo slijepci!!!

Evo npr. fasada na domu zdravlja, neće nam biti hladno dok čekamo …. ispred

Sjeca stabala u centru Pala, eto, to je projekat

Šta se desi sa fabrikom led rasvjete u krugu Famosa? Kako napreduje proizvodnja?

Ta fabrika nije u Palama,nego u Visegradu.

Za Višegrad ne znam ali na Palama ima sigurno. Srebrenka je 2-3 puta obilazila. Dodik je otvorio lično i personalno, pred prošle izbore. Sad šta proizvodi to… 🙃

Samo da se zna svojevremeno je Petar Đokić otvorio u Palama fabriku toalet papira gdje su fol zaposleni invalidi pa ta fabrika nije napravila ni rolnu papira a pare su date kao ni ona u Mokrom sto je svojevremeno Šarović pusti u pogon ni ona petardu a kamo li granatu ne napravi. Toliko o fabrikama.

cuj sta se desilo, pa nije nista… i nije otvarana proizvodnja neko samo kancelarija (iako su za izbore pricali fabrika). eno ih sjede, cekaju….

Hoce li pored krajinskih puteva doci ikad na red put pale praca rupe ko bunarovi nesic neda romanija putevima pare a mi sto vozarimo polomismo auta

Nadam se da je i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju zadovoljna betoniranjem zelenih povrsina u Palama, sjecom stabala starih decenijama i mijenjanjem urbanistickog plana kako se kome cefne.

Godinama unatrag Paljani se žale na nedostak drveća i zelenih površina u centru grada, i šta se onda desi?

Drveće iza policije – posiječeno
Spomen park – Nestao
Drveće i zelenino ispred Mibosa – posiječeno

Napomenite me jesam li još nešto zaboravio.

Onima koji odlučuju o tome, ili nije stalo do zahtjeva građana ili su ucijenjeni pa rade kako im se naredi.

Kako bilo, meni je jasno, da takvu vlast ne želim. Takvi poslušnici neće nikakvo dobro donijeti našem gradu.

Osim ako neko ne smatra da je dobro to što obilaze i daruju ugrožene penzionere pred izbore, dodijeljuju komad pečenice socijalno ugroženim porodicama uoči Božića (sjeća li se neko toga?!), puštaju grijanje dva dana ranije (wow!), herojski povlače dozvolu za gradnju HE Prača koji su dali da bi izvukli ličnu korist…

Toliko ofirno i jadno, da ne mogu da vjerujem da im je to predizborna kampanja. Pa i budale vide šta rade. Za njih će glasati samo oni koji očekuju uslugu zauzvrat ili su ucijenjeni jer imaju posao u državnoj firmi.

Pa sta nam savjetujes? Sve isto su radili i oni prethodni koji pretenduju da se vrate? Cija je Kikinda sada? Odakle pare? Slucajno atletska staza otvara pred izbore? I to iz kredita od nekoliko miliona ..

Ne savjetujem nikoga, mogu samo da ti kažem šta ću ja da uradim, a znam da neću glasati ni za „ove sada“, ni za „prethodne“, niti za bilo koga ko se na listi nalazi da bi za nekoga prikupio skupio glasove, da bi sebe obezbijedio ili, još gore, pročistio sebi put da što lakše obavlja nezakonite radnje.

Možda je uloženo u Jahorinu da ratni profiteri i dezerteri imaju gdje dolaziti a za ove pare nove Pale su mogli napraviti i to da se ne guramo. Ako su uopšte te pare ikad ovde stigle, ko ce sad brojati izbori su pa možeš lupati šta hoćes. A samo napravite presijek koliko ljudi sa Pala radi na toj istoj Jahorini a koliko iz druģih opština, Sokolac,Rogatica, H.Pijesak. Oni ulažu državne pare da bi njihovi ovjekti dobili na vrijednosti pa je smiješno poistovječivati grad Pale i opštinu Pale. Zašto načelnik kad zna koliko je uloženo ne objavi u šta konkreno. Projekat po projekat pa neka onda izađe na izbore.

narode jeste li vidjeli promotivni spot SNSD-a? A sta sve nabrojase da su uradili, a da su pravili video o tome sta NISU uradili, trajao bi video duplo duze…

zabranili izgradnju mini hidroelektrane hahaha

Kazu zasluzni za uredjenje parkova i igralista… KOJIH?! Gdje su ti parkovi i igralista, ja koliko znam djeca igraju lopte na sred setalista

Zasadili 250 stabala…. sve unaprijed smisljeno, jer se znalo TADA da ce da posijeku sve pored policije