U оbdaništu „Bubamara“ obilježen Svjetski dan hrane

0

Privredna komora Republike Srpske danas je u vrtiću „Bubamara“ na Palama obilježila Svjetski dan hrane promocijom domaćih proizvoda i proizvođača.

Privredna komora Republike Srpske već četvrtu godinu u saradnji sa Javnim institutom za zdravstvo obilježava Svjetski dan hrane, a petu godinu realizuje projekat „Naše je bolje“.

Ovim projektom se nastoje promovisati kvalitetni domaći proizvodi, te podići svijest kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda.

„Proizvodi proizvedeni u Srpskoj ispunjavaju sve potrebne kriterijume kvaliteta i za najzahtjevnija strana tržišta“, saopšteno je iz Područne privredne komore Istočno Sarajevo.

Tokom radionice, u kojoj su aktivno učestvovala i djeca, o zdravoj hrani i domaćim proizvodima govorili su Davorka Blagojević iz Javnog instituta za zdravlje Istočno Sarajevo, pčelar sa Pala Mile Pekić i voćar Sreto Pekić.

Generalna skupština UN proglasila je 2014. godinom porodičnih farmi, ukazujući na njihov značaj u prevenciji gladi i poboljšanju ishrane i sigurnosti hrane stanovništva, kao i na prevenciju bolesti povezanih sa ishranom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare