U novu fiskulturnu salu biće investirano 336.000 KM

0

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik najavila je danas da će u izgradnju fiskulturne sale područne škole u Branjevu biti uloženo 336.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz donacije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika od 150.000 KM i gradskog budžeta 186.000 KM.
Završena je procedura javne nabavke za izgradnju fiskulturne sale, a u toku je procedura oko dobijanja građevinske dozvole, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Izvođač radova, koji bi trebalo da budu završeni za 90 dana, je zvorničko preduzeće „Geneks“, a radovi kreću čim to vremenske prilike dozvole.

Projektom su zadovoljeni svi uslovi potrebni za jednu fiskulturnu salu. Gradska uprava će obezbijediti i sredstva za nabavku opreme za ovaj školski objekat.

Završetkom radova, nastava iz fizičkog vaspitanja za učenike područne škole iz Branjeva u narednoj školskoj godini trebalo bi da se odvija u novoj fiskulturnoj sali.

Škola u Branjevu je u sastavu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Roćevića i najveća je područna škola od ukupno 18, koliko ih ima na teritoriji grada Zvornika.

Područnu školu u Branjevu pohađa 257 učenika u 13 odjeljenja.

U Branjevu, koje ima oko 1.500 novoizgrađenih kuća, žive stanovnici protjerani iz Federacije BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare