U novoj školskoj godini dva odjeljenja manje

0

SOKOLAC – Osnovnu školu „Sokolac“ ove školske godine pohađaće nešto manje od 900 učenika u 38 odjeljenja, odnosno za dva odjeljenja manje u odnosu na prošlu školsku godinu.

Direktor škole Divna Janković rekla je Srni da je u prvi razred upisano 90 đaka, od čega 87 u centralnoj školi u Sokocu, tri prvaka u Područnom odjeljenju Knežina i jedan u Područnom odjeljenju Ravna Romanija.

„Ova dva područna odjeljenja radiće sa po jednim kombinovanim, a ranije smo imali po dva kombinovana odjeljenja“, rekla je Jankovićeva.

Ona ističe da je broj učenika u ovoj školi varirao u proteklih šest godina.

„U školskoj 2011/2012. godini bilo je 974 učenika, godinu dana kasnije 950, 2014/2015. godine 904, a prošle školske godine 900 učenika“, rekla je Jankovićeva i istakla da bi ovaj pad broja braja đaka trebalo sve da zabrine, ukoliko se uzme u obzir stanje u mnogim mjestima u Republici Srpskoj.

Ona ističe da su predmetna i razredna nastava stručno zastupljene i da u ovoj školi nema tehnološkog viška, iako je smanjen broj odjeljenja, ali da nekoliko nastavnika ima manju normu.

Jankovićeva kaže da je sve spremno za početak nove školske godine, te da su u centralnoj školi okrečene i sanirane prostorije u kojima su ti radovi bili neophodni, dok je u Područnom odjeljenju u Knežini popravljen pod i krov.

Ministarsto obrazovanja i kulture Republike Srpske obezbijedilo je 24.000 KM za rekonstrukciju kotla za grijanje u ovoj školi, a nakon sprovođenja tenderske procedure za izbor izvođača, uprava škole se nada da će posao biti završen do početka sezone grijanja.

U Osnovnoj školi ističu da imaju dovoljno energenta za zagrijavanje školskih prostorija do januara naredne godine.

Nastava za učenike u novoj školskoj godini počinje 1. septembra kada će za prvačiće biti organizovan tradicionalni prijem i zabavni program.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare