U novi transportni cjevovod uloženo 750.000 KM

0

ROGATICA – U Rogatici je završena izgradnja novog transportnog cjevovoda od izvorišta „Ziličina“ do pumpne stanice „Grad“ u dužini 3.925 metara, za šta je izdvojeno 750.000 KM.
Direktor izvođača radova iz bijeljinske „Higre“ Dragan Sarić rekao je novinarima da je 50 odsto sredstava izdvojila opština, dok je druga polovina obezbijeđena iz kredita Evropske investicione banke.

„Zavarena je posljednja cijev, izvršeno je ispiranje hlorom, tako da je sada voda za upotrebu, a kapacitet novog cjevovoda je 160 litara vode u minuti“, naveo je Sarić.

On je istakao da su, između ostalog, rekonstrisani bunari na izvorištu, kao i sabirna komora i zatvaračnica pumpne stanice.

Sarić kaže da postoji vjerovatnoća da će novi vodovod u toku generalne kontrole rada sistema, na proljeće naredne godine, biti isključen na nekoliko dana, kada bi grad bio snabdijevan vodom iz starog cjevovoda, koji će ostati u funkciji kao alternativni cjevovod.

Izgradnja novog cjevovoda obavljena je u okviru druge faze projekta „Vodovod i kanalizacija“, dok je u trećoj fazi planirana rekonstrukcija gradske vodovodne mreže.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare