U novembru 46 krivičnih djela, rasvijetljeno 80 odsto

0

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u novembru je registrovano ukupno 46 krivičnih djela, što je blago povećanje u odnosu na isti mjesec prošle godine kada su bila 43, a koeficijent rasvijetljenosti je 80 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove uprave na Palama.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Cerovina rekao je da je u novembru registrovano 46 krivičnih djela i nadležnom tužilaštvu dostavljena 42 izvještaja protiv 38 lica.

On je naveo da je riječ o 41 krivičnom djelu opšteg kriminaliteta, dva privrednog kriminaliteta, dva u vezi sa drogom i jednom iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

„Koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 80 odsto“, rekao je Cerovina.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da su ostvareni dobri rezultati u oblasti borbe protiv organizovanog kriminaliteta.

„U novembru nije bilo krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti, niti razbojništva, ni krađa vozila“, rekao je Šehovac na konferenciji za novinare.

On je naglasio da su u toku preventivno-represivne mjere s ciljem podizanja ukupnog stanja bezbjednosti na viši nivo u svim oblastima, kao i realizacija plana aktivnosti za turističku sezonu na Jahorini, radi bezbjednog boravka turista, očuvanja javnog reda i mira i sprečavanja krivičnih djela.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro rekao je da je u novembru na području Uprave registrovano 28 narušavanja javnog reda i mira, što je za 3,7 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

On je naveo da su evidentirana 32 prekršaja, a da su najčešći prekršaji vrijeđanje, tuče i fizički napad, dok narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, Čvoro je naveo da su evidentirane 42 saobraćajne nezgode, za 32,3 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Čvoro je istakao da saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima nije bilo, jedno lice je teže, a 20 lakše povrijeđeno.

Prema njegovim riječima, iz saobraćaja je isključeno 113 vozača od kojih 83 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Registrovano je ukupno 2.348 prekršaja iz oblasti saobraćaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare