U nedjelju veslačka regata

0

VIŠEGRAD – Veslački klub „Jedrina“ iz Višegrada u nedjelju, 24. septembra, organizuje regatu pod nazivom „Višegrad – Andrićgrad 2017“ za mlađe kategorije.

Predsjednik Kluba Nebojša Marković rekao je novinarima da će na regati učestvovati 10 klubova iz Srbije – „Partizan“, „Crvena zvezda“, „Sava“, „Grafičar“, „Galeb“, „Čurug“, „Smederevo“, „Palić“, Danubius“ i „Srebrno jezero“.

On je dodao da kvalifikacione trke počinju u 10.00 časova, a finale od 13.00, te da će se veslači takmičiti u više kategorija na stazi dugoj 800 metara između dva mosta na Drini.

Marković kaže da je optimista kada je riječ o razvoju veslanja na ovom području, kako takmičarskog, tako i rekreativnog, te da se otvaraju realne mogućnosti da Višegrad bude smješten na veslačku mapu Evrope i svijeta.

„Cilj nam je da ponudimo još jednu vrstu turizma – sportski turizam. Od kada je bio domaćin Balkanskog veslačkog prvenstva 2014. godine, naš klub uz pomoć pokrovitelja na lokalnom nivou i prijatelja veslanja širom Evrope, infrastrukturno, stručno i sportski sve više napreduje. Naš internacionalni veslački centar na Drini postaje konkurentan drugim lokacijama u regionu“, naglasio je Marković.

Organizatori regate su opština Višegrad, Andrićgrad na čelu sa predsjednikom Veslačkog saveza Republike Srpske Emirom Kusturicom i „Hidroelektrana“ Višegrad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare