U nedjelju prva biciklijada i rolerijada

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevu će u nedjelju, 22. septembra, u okviru obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti, biti organizovana prva biciklijada i rolerijada, najavljeno je iz ove opštine.

Program će početi u 16.30 časova u Spasovdanskoj ulici, gdje će djeci biti podijeljene krede kojima će crtati po kolovozu da bi ostavili trag i poruke vozačima da su i djeca učesnici u saobraćaju na koje treba da se obrati posebna pažnja odraslih.

Početak biciklijade i rolerijade planiran je za 17.00 časova, a učesnici će se kretati ulicama Spasovdanska-Prve sarajevske brigade-Hilandarska-Zmaj Jovina-Park Gavril Princip.

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo pozivaju sugrađane da sa biciklima, skejtbordima, rolerima i trotinetima dođu i rekreativno učestvuju u prvoj biciklijadi i rolerijadi u ovoj opštini.

Pozivaju se stanovnici opštine, prije svega, roditelji sa malom djecom, lica sa umanjenim tjelesnim sposobnostima i starije osobe, da od 17.15 časova zajedno sa prostornim planerima, načelnikom i opštinskim odbornicima učestvuju u organizovanoj šetnji glavnim ulicama opštine, kako bi diskutovali o okruženju u kojem žive i mogućnostima unapređenja životnih uslova.

U saopštenju se navodi da će poslije šetnje učesnici imati priliku da popune kratak upitnik sa utiscima, a nakon završene biciklijade i rolerijade u Parku Gavrilo Princip biće organizovan muzičko-zabavni program.

Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije pokrenula je 2002. godine kampanju „Evropska sedmica mobilnosti“ koja se svake godine organizuje u više od 2.500 gradova širom svijeta.

Evropska sedmica mobilnosti završava se 22. septembra obilježavanjem Svjetskog dana bez automobila.

Ovogodišnja kampanja stavlja u centar pažnje bezbjedno pješačenje i vožnju bicikla, te koristi koje mogu imati za zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju, a tema za ovu godinu je predstavljena sloganom „Krećimo se zajedno!“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments