U nedjelju otvaranje odbojkaškog kampa

0

Na Palama će u nedjelju, 15. jula, u Osnovnoj školi “Srbija” biti otvoren odbojkaški kamp koji će okupiti 100 učesnika iz Republike Srpske i Crne Gore.

Sekretar kampa Aleksandar Lasica rekao je da će u kampu biti dječaci i djevojčice uzrasta od 14 do 16 godina.

Prema njegovim riječima, na Palama postoje idealni klimatski uslovi za organizaciju odbojkaškog kampa, jer su na nadmorskoj visini od 800 metara, a postoje i dobri smještajni uslovi i sportski objekti.

“Učesnici će boraviti u novom objektu Studentskog centra `Pale` u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Za rad kampa obezbijeđeno je cjelodnevno korištenje sportskih objekata, bez prisustva drugih učecnika, što pruža znatno kvalitetniji sadržaj rada u odnosu na dosadašnje uslove”, izjavio je Lasica Srni.

On je dodao da se otvoreni sportski tereni, koji su osposobljeni i za odbojku na pijesku, nalaze kod dvorane Osnovne škole “Srbija”, na kilometar udaljenosti od objekta za smještaj.

Drugi otvoreni sportski tereni nalaze se na 300 metara udaljenosti, ispred objekta “Koran”.

Lasica je naveo da će odbojkaški kamp biti otvoren u 19.00 časova, a da će učesnici tokom svog boravka prisustvovati i predavanjima o zdravoj ishrani i higijeni u sportu.

On je naglasio da su sve institucije na Palama upoznate o organizaciji kampa, od policije, opštine do Doma zdravlja, i pružaju maksimalnu podršku.

Prema njegovim riječima, prošle godine muška reprezentacija Srbije boravila je na Palama, a krajem jula dolazi ženska reprezentacija, tako da se može reći da su Pale mjesto sporta.

Kamp organizuje Odbojkaški savez Republike Srpske uz saglasnost Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, a trajaće do 22. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments