U nedjelju obilježavanje 18 godina od ubistva Srđana Kneževića

0

Pripadnici jedinice „Beli vukovi“ obilježiće u nedjelju, 7. avgusta, 18 godina od svirepog, gnusnog i još nerasvijetljenog ubistva legendarnog komandanta ove elitne jedinice Vojske Republike Srpske Srđana Kneževića, Belog Vuka.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je Srni da odnos prema ubistvu Srđana Kneževića jasno pokazuje da pravosuđe BiH ne radi dio svog posla onako kako bi trebalo da radi.

„Očigledno je da određeni ljudi i određeni krugovi imaju i pravosudnu zaštitu jer je neshvatljivo da poslije toliko godina, uprkos tolikim informacijama u javnosti, još nije otkrivena istina o tome ko je naredio i ko je izvršio ubistvo Belog Vuka“, dodao je Košarac.

Košarac je istakao da to dovoljno govori o tome da živimo u neodrživoj zemlji.

Prema njegovim riječima, vidljivo je na osnovu svih pokazatelja koji govore o radu pravosuđa BiH i poražavajuće činjenice da ubistva, ne samo Srđana Kneževića, nego i Riste Jugovića i Željka Markovića, nisu procesuirana, što ukazuje na to da se određenoj političkoj strukturi, koja je tada bila na vlasti, to fakturiše kao hipoteka.

„Oni koji znaju ko je naredio i ko je izvršio ta ubistva to koriste kao metod pritiska na te političke subjekte da svoj posao rade onako kako odgovara dijelu međunarodne zajednice ili nekim drugim političkim subjektima u BiH“, naveo je Košarac.

Porodica Knežević i „Beli vukovi“ sve ove godine izražavaju ogorčenje činjenicom da pravosudne institucije još nemaju odgovor na pitanje ko je ubio, a ko naredio i organizovao ubistvo njihovog legendarnog komandanta, koji je u vrijeme ubistva obavljao dužnost zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

„Beli vukovi“ su najavili da će obilježavanje 18 godina od ubistva Srđana Kneževića biti održano u nedjelju, 7. avgusta, ispred spomenika Belom Vuku na Palama, sa početkom u 10.30 časova.

Oni su poziv za ovaj događaj uputili svim prijateljima i predstavnicima institucija Republike Srpske i BiH, opštine Pale, MUP-a Republike Srpske, boračke organizacije i građanima.

Članovi i prijatelji porodice Knežević u nedjelju će položiti vijence i cvijeće i prislužiti svijeće i na grobu Belog Vuka u njegovom rodnom selu Tvrdimići.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare