U nedjelju konferencija o saradnji Ekonomskog fakulteta UIS i Privredne komore Srpske

0

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Privredne komore Republike Srpske održaće u nedjelju, 19. marta, na Jahorini konferenciju za novinare o pitanju zajedničke saradnje ovih institucija u organizovanju narednih naučnih konferencija.

„Tom prilikom javnost Republike Srpske i BiH biće upoznata o saradnji ovih institucija iz kojih se izrodila ideja o integrisanom održavanju dvije konferencije – `Jahorinski poslovni forum` i `Jahorina ekonomski forum`“, saopšteno je iz Ekonomskog fakulteta Pale.

U saopštenju navode da su do sada ove dvije konferencije održavane u različitim terminima.

Konferencija za novinare biće održana u hotelu „Termag“ na Jahorini sa početkom u 13.00 časova.

„Jahorina ekonomski forum“ predstavlja manifestaciju na kojoj se diskutuje o najbitnijim ekonomskim pitanjima i donose zaključci koji su u velikoj mjeri inkorporirani u politike, mjere i aktivnosti svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i BiH, kao i u ekonomsku praksu u realnom sektoru.

Naučna međunarodna konferencija „Jahorinski poslovni forum“ okuplja veliki broj turizmologa, naučnih radnika, predstavnike akademske zajednice, javnog sektora, privrednike iz zemlje i regiona koji zajedničkom diskusijom definišu konkretne prijedloge primjenjive u praksi.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Jahorina live)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare