U narednoj godini prihodi manji za 7,6 odsto

0

ROGATICA – Turistička organizacija opštine Rogatica u narednoj godini planirala je prihode od 92.000 KM, što je za 7,6 odsto manje u odnosu na ovu godinu.
Direktor ove ustanove Nebojša Golić rekao je Srni da će u strukturi prihoda 81.650 KM biti budžetska sredstva opštine, a da će manji dio sredstava biti prikupljen prodajom turističkog materijala, suvenira.

On je napomenuo da će rashodi biti uravnoteženi sa prihodima, a u strukturi rashoda najviše sredstava – 75.967 KM biće izdvojeno za bruto plate i naknade zaposlenima.

Prema njegovim riječima, ova organizacija će u narednoj godini nastaviti sa izradom i postavljanjem turističke signalizacije, markiranjem pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza na području opštine.

Golić je naveo da je planirano prikupljanje pisanih i fotografskih materijala značajnih za turističku promociju ove opštine, kao i video i informativno-propagandni materijal, kao što su vodiči, brošure, katalozi, kalendari.

„U narednoj godini radiće se na zaštiti speleoloških, vjerskih i kulturno-istorijskih objekata na području ove opštine koji su u funkciji turizma, a biće promovisani i drugi sadržaji – ribolov, biciklizam, berba gljiva i ljekovitog bilja, šetnja u prirodi“, dodao je Golić.

Turistička organizacija u narednoj godini planirala je održavanje konferencija, seminara i radionica u vezi sa promocijom turističkih potencijala opštine Rogatica, te učešće u različitim manifestacijama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare