У наредних седам дана умјетничка колонија „Јахорина хаб“

0

Кроз умјетничку колонију „Јахорина хаб“ у наредних седам дана биће представљена невјероватна д‌јела умјетника који ће имати прилику да осјете прави умјетнички ролеркостер и прикажу сав раскош свог талента, изјавио је данас на Јахорини директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

Љевнаић је рекао на конференцији за новинаре да је ова манифестација празник за све љубитеље умјетности, те додао да се одржава четврту годину заредом на Јахорини, као и да је постала саставни дио љетне сезоне Олимпијског центра.

„Изузетно сам срећан што овај догађај сваке године окупља све више уметника различитих профила, са различитим погледима и доживљајима о свету, који својим заједничким деловањем оплемењују природну лепоту Јахорине“, истакао је Љевнаић.

Према његовим ријечима, Олимпијски центар подржава умјетнике и њихова стваралаштва, а претходних година је кроз „Јахорина хаб“ представљен велики број умјетничких радова различитих форми – умјетничке слике о теми планине, животињског свијета, флоре и фауне.

„Исцртаване су зидне површине поред магистралног пута, обронцима скијашких стаза, тунели, као и скијашки објекти. Уметници долазе из свих делова региона и Европе, што за нас представља додатну одговорност да будемо добри домаћини и да им покажемо све оно чиме овај крај располаже“, нагласио је директор Олимпијског центра.

Он је навео да је током претходних година кроз ову манифестацију укључено више од 150 умјетника који су кроз четири компоненте усавршили своје знање и допринијели развоју овог програма.

„Олимпијски центар кроз овакве програме мотивише самосталне уметнике да промовишу свој рад, дајући шансу планинским просторима да удахну нови живот“, нагласио је Љевнаић и изразио задовољство што ће се сутрашња изложба одржати у угодном амбијенту „Олимп бара“, чији је ентеријер обогаћен сликама и муралима насталим на овом догађају.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек поручио је да ће Центар и даље подржавати овакве манифестације и умјетнике.

„Ово није једини пројекат који подржавамо и који ћемо подржавати и даље. Подржавамо и спортисте и спортске клубове Сарајевско-романијске регије, али и цијеле Републике Српске“, истакао је Елек.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare