U naredna dva dana koncerti solista, hora i orkestra Muzičke akademije UIS

0

ISTOČNO SARAJEVO – Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu, povodom Svjetskog dana muzike, u naredna dva dana organizuje dva koncerta solista, hora i orkestra.

Prvi koncert biće održan sutra u Amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta „Dr Veljko Vuletić“ u Istočnom Sarajevu, a drugi prekosutra u Crkvi Svetog Ante u sarajevskom naselju Bistrik, najavljeno je iz Muzičke akademije.

U Lukavici će sutra u 20.00 časova koncert održati hor i orkestar sa renomiranim muzički umjetnicima Anetom Ilić iz Beograda /sopran/, Monijom Jarak Mikulić iz Mostara /mecosopran/, LJubomirom Popovićem iz Beograda /tenor/ i Goranom Krnetom iz Novog Sada /bas/, a pod dirigentskim vođenjem maestre Željke Milanović.

Oni će izvesti „Nelson misu“ Jozefa Hajdna, kao i djela kompozitora Muzičke akademije, Vojina Komadine, Vojislava Ivanovića i Dražana Kosorića, sa solistima Sanjom Stijačić i Slađanom Kovač /flauta/, Aleksandrom Ivanović /gitara/, Dejanom Hršum /sopran/ i Filipom Soldat /perkusije/.

U utorak, 21. juna, u 20.00 časova biće održan koncert solista, hora i orkestra Muzičke akademije u Crkvi Svetog Ante na Bistriku, a na programu je Hajdnova „Nelson misa“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare