U Miljevićima identifikovano 11 žrtava nestalih u Sarajevu

0

SARAJEVO – Posmrtni ostaci 11 žrtava proteklog rata, nestalih na području Sarajeva tokom 1992. i 1993. godine, identifikovani su danas u Spomen-kosturnici „Miljevići“, saopšteno je iz Instituta za nestala lica BiH.

Posmrtni ostaci dvije žrtve danas su identifikovani prvi put, dok je u ostalim slučajevima riječ o identifikaciji dijelova posmrtnih ostatka žrtava koje su u ranijem periodu već identifikovane.

Danas su zvanično identifikovani Mladen /Petra/ Mrđa koji je bio 1955. godište, iz mjesta Crnomerec – Zagreb i Branka /Rada/ Mrđa, rođena 1953. godine iz Foče.

Oboje su nestali 26. juna 1992. godine u Sarajevu. Posmrtni ostaci su im eksumirani na lokalitetu „Gaj“ u Sarajevu 24. novembra 1993. godine, a reekshumirani 27. novembra 1998. godine sa pomoćnog stadiona „Koševo“ u Sarajevu.

Radi reasocijacije, danas su identifikovani i posmrtni ostaci Vojka /Živojina/ Balotića, Nade /Gavrila/ Biberdžić, Predraga /Žarka/ Gojkovića, Samira /Ibrahima/ Hasanbegovića, Draška /Vase/ Vukosava, Steve /Mihajla/ Zarića, Stojana /Jefte/ Žuže, Branislava /Obrada/ Čabaka i Marka /Sime/ Boškovića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare