U maju registrovano 51 krivično djelo

0

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u maju je registrovano 51 krivično djelo, što je za 10,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije ove uprave Aleksandar Zeković.

On je na konferenciji za novinare na Palama izjavio da je podneseno 36 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i da su prijavljena 44 lica, među kojima 10 povratnika u izvršenju krivičnih djela.

Zeković je naveo da je bilo osam krivičnih djela po nepoznatom izvšiocu od kojih je šest rasvijetljeno, pa je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 96 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 76 odsto.

Prema njegovim riječima, registrovano je 40 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja, dva krivična djela u vezi sa zloupotrebom droge i sedam iz oblasti privrednog kriminaliteta.

Zeković je rekao da je, u okviru krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 16 krivičnih djela protiv imovine, sedam protiv života i tijela, jedno krivično djelo protiv opšte sigurnosti ljudi i movine, 16 iz oblasti ostala krivična djela.

On kaže i da je registrovano sedam krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i da su podnesena četiri izvještaja protiv šest lica, dok su iz oblasti organizovani kriminalitet evidentirana dva krivična djela u vezi sa zlouptrebom droge i dva krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac istakao je da je, analizirajući podatke po svim segmentima, stanje na području Uprave ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

„U maju nije bilo krivičnih djela razbojništva, kao ni za prvih pet mjeseci. Registvovali smo dva napada na ovlašeno službeno lice u vršenju dužnosti, ali krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti nije bilo“, podsjetio je Šehovac.

On je naveo da je registrovano jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na području opštine Rogatica, gdje je izvršilac paljenjem rastinja prouzokovao požar i tom prilikom izgorilo je 16 hektara šume, a pričinjena šteta iznosi 42.000 KM.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu preduzimaće i sprovoditi sve planske aktivnosti i mjere za poboljšanje stanja bezbjednosti na području Uprave zajedno sa svim lokalnim zajednicama, republičkim institucijama, inspekcijama.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Milan Čvoro naveo je da je u maju evidentirano 117 narušavanja javnog i mira, te da je najveći broj prekršaja zabilježen na području Policijske stanice Pale, zatim slijedi Istočna Ilidža, Istočno Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, te Trnovo i Sokolac.

Govoreći o bezbjednosti u saobraćaju, Čvoro je napomenuo da su u maju evidentirane 53 saobraćajne nezgode, što je za 1,9 odsto manje nego lani.

„Dogodila se jedna saobraćajna nesreća sa smrtno stradalim licima, četiri saobraćajne nezgode sa teže povrijeđenim, a šest sa lakše povređenim, te 42 nezgode sa materijalnom štetom“, naveo je Čvoro.

Prema njegovim riječima, u maju su sankcionisana 2.263 učesnika u saobraćaju i registrovano 2.379 prekršaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare