U maju 58 krivičnih djela

0

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u maju je registrovano 58 krivičnih djela, a ostvareni su jako dobri rezultati u oblasti borbe protiv organizovanog i privrednog kriminaliteta, rečeno je danas na konferenciji za novinare rukovodstva Uprave na Palama.

Načelnik Policijske Uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac ocijenio je stanje bezbjednosti na području Uprave stabilnim i zadovoljavajućim.

On je naveo da nisu evdentirana krivična djela sa većim stepenom društvene opasnosti, kao ni teža krivična djela, poput razbojništva, izazivanja opšte opasnosti, te krađe motornih vozila.

„Narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo. Rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 68 odsto, dok je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 90 odsto“, izjavio je Šehovac.

Načelnik sektora kriminalističke policije Radomir Cerovina rekao je da je u maju registrovano 58 krivičnih djela, podnesena su 54 izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv 68 lica, od kojih je 18 povratnika i jedan maloljetni izvršilac.

„Od ukupnog broja izvršenih krivičnih djela, 17 je po nepoznatom počiniocu, od kojih je 13 rasvijetljeno. Iz oblasti organizovanog kriminaliteta obrađeno je 27 predmeta u vezi sa zloupotrebom droge“, navodi Cerovina.

Prema njegovim riječima, evidentirano je šest krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i podneseno pet izvještaja protiv 11 lica.

Ukupna materijalana šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 47.892 KM.

Načelnik sektora policije Milan Čvoro rekao je da je u maju zabilježeno 28 narušavanja javnog reda i mira, što je za 50, 9 odsto manje nego u uporednom periodu prošle godine.

On dodaje da su podnesena četiri zahtjeva za pokretnje prekršajnog postupka i izdato 25 prekršajnih naloga, a sankcionisano 29 lica.

U strukturi prekršaja najčešći su vrijeđanje, tuča i fizički napad.

„U maju su se dogodile 52 saobraćajne nezgode ili za četiri odsto više nego u uporednom periodu“, kaže Čvoro i naglašava da su registrovane dvije saobraćajne nesreće sa poginulim licima.

Prema njegovim riječima, tri lica su smrtno stradala na području Pala i Rogatice, a najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su brzina neprilagođena uslovima na putu, rastojanje i prvenstvo prolaza.

Registrovano je 3.767 prekršaja iz oblasti saobraćaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare