U maju 1.700 saobraćajnih prekršaja od 2.700 kontrolisanih vozača

0

ZVORNIK – Na području koje pokriva Policijska uprava /PU/ Zvornik u maju je kontrolisano 2.699 vozila i vozača, što je više za 75 odsto nego u maju lani, i evidentirano 1.709 prekršaja po saobraćaju, zbog čega je izdat 1.641 prekršajni nalog, rekao je načelnik Sektora policije PU Vladan Vasilić.


„Iz saobraćaja je isključeno 100 vozača, što je više za dva vozača u odnosu na maj 2016. godine“, rekao je Vasilić i dodao da je od tih 100 vozača, 81 isključen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, što je na istom nivou kao u maju lani.

On je istakao da je u maju ukupno evidentirano 65 prekršaja javnog reda i mira, što je više za 18 prekršaja nego u maju prethodne godine.

„Postupajući po evidentiranim prekršajima, policija je izdala 54 prekršajna naloga i podnijela osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 64 izvršioca“, rekao je Vasilić.

On je dodao da je u maju evidentirano 36 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 18 saobraćajnih nezgoda nego u maju prošle godine i istakao da je broj saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima manji za deset saobraćajnih nezgoda.

Načelnik Policijske uprave Goran Abazović rekao je danas da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva PU Zvornik u maju bilo zadovoljavajuće i stabilno.

Abazović je na konferenciji za novinare naglasio da se ova ocjena može potkrijepiti činjenicom da u proteklom mjesecu nije bilo događaja ni krivičnih djela teških oblika koja bi prouzrokovala uznemirenost građana, kao ni krivičnih djela koja bi mogla da izazovu rasnu, vjersku i nacionalnu netrpeljivost i mržnju.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano 69 krivičnih djela, što je za 35 odsto više u odnosu na maj 2016. godine.

„Među ovim krivičnim djelima 59 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, pet krivičnih djela iz oblast privrednog kriminaliteta, dva krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i dva krivična djela koja su kažnjiva po Krivičnom zakonu BiH.

Savić je rekao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 67 izvještaja protiv 59 lica, među kojima je bilo sedam maloljetnika.

On je naveo da su najbrojnija krivična djela opšteg kriminaliteta kojih je bilo 59, što je povećanje za 40 odsto u odnosu na upoređujući mjesec iz prošle godine.

„Nepoznati izvršioci su počinili 34 krivična djela, dok je policija uspjela da rasvjetli 23, čime stopa ukupne rasvjetljenosti iznosi 84 odsto“, rekao je Savić i podsjetio da materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 580.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare