U maju 15 odsto više krivičnih djela

0

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u maju je registrovano 46 krivičnih djela, što je za 15 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović.

On je na konferenciji za novinare na Palama naveo da je u maju podneseno 37 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i prijavljeno 41 lice, od čega je 13 povratnika u izvršenju krivičnih djela.

„Najviše krivičnih djela je registrovano iz oblasti opšteg kriminaliteta, čak 38, dva djela iz privrednog kriminaliteta, tri iz oblasti zloupotrebe droge i tri iz oblasti bezbjednosti saobraćaja“, naveo je Popović.

On je dodao da koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela iznosi 87,23 odsto, dok je koeficijent rasvjetljenosti po nepoznatom počiniocu 72,72 odsto.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Milan Čvoro rekao je da je u maju registrovano 37 narušavanja javnog reda i mira, što je za 68,2 odsto više u odnosu na uporedni period, a broj evidentiranih prekršaja je 57.

On je dodao da je podneseno devet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručeno 37 prekršajnih naloga protiv 48 lica, što je za 50 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Čvoro je naveo da su se u maju dogodile 52 saobraćajne nezgode, što je za 29,7 odsto manje nego u maju lani kada su se dogodile 74, te da nije bilo saobraćajnih nesreća sa poginulim licima.

Registrovano je 2.753 prekršaja u saobraćaju, te sankcionisano 2.563 učesnika u saobraćaju zbog kršenja Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić rekao je da na osnovu svih pokazatelja iz oblasti stanja kriminaliteta, javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja, stanje na području Uprave ocjenjuju kao zadovoljavajuće.

On je istakao da počinje ljetna turistička sezona, da je kroz područje Uprave povećana frekvencija saobraćaja jer je to tranzitno područje, te apeluje da vozači posvete maskimalnu pažnju dok voze, poštuju zabrane ograničenja, budu strpljivi ukoliko naiđu na zastoje, gužve.

Kušić je naveo da svi građani koji odlaze na godišnje odmore ne ostavljaju svoju imovinu nezaštićenu, da nekoga angažuju da im obilazi, te da putem društvenih mreža ne najavljuju svoja putovanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare