U jesenjoj sezoni planirano pošumljavanje 29 hektara

0

SOKOLAC – U sokolačkom Šumskom gazdinstvu “Romanija” u jesenjem dijelu pošumljavanja planirano je da se posadi ukupno 58.560 sadnica smrče i 6.875 sadnica bijelog bora na 29 hektara, rekla je Srni tehnolog za uzgoj šuma u ovom gazdinstvu Ana Tošić.

Tošićeva je naglasila da je vrijednost ovih radova oko 110.000 KM i da će od ponedjeljka, 7. oktobra, pošumljavanje početi u pet radnih jedinica ovog gazdinstva, angažovanjem vlastite radne snage.

On je navela da je u Radnoj jedinici “Studena Gora” na lokalitetima Šenkovići i Smrtići na odjelu Privredne jedinice “Rakitnica” planirana sadnja 25.625 sadnica smrče na 10,25 hektara.

U Radnoj jedinici “Sokolac” na lokalitetima Ozerkovići i Kula u odjelu Privredne jedinice “Romanija-Glasinac” planirano je posaditi 20.450 sadnica smrče na 8,18 hekatara.

U Radnoj jedinici “Palež” pošumljavanje će biti vršeno na dva hektara lokalitetu Kuštravica sa 3.000 sadnica smrče u odjelu Privredne jedinice “Žep-Kuštravica”.

U Radnoj jedinici Kaljina pošumljavaće se na lokalitetima Hrastišta i Krnja Jela sa 7.605 sadnica smrče na 5,07 hektara.

Tošićeva je istakla da je u Šumskoj upravi “Istočni Stari Grad” u Privrednoj jedinici “Vogošća-Bulozi” pošumljavanje planirano na lokalitetu Hreša sa 6.875 sadnica bijelog bora, a u odjelu 26 Privredne jedinice “Trebević” biće posađano 1.875 sadnica smrče na 3,50 hektara.

Na pošumljavanju će raditi vlastita radna snaga sokolačkog Šumskog gazdinstva “Romanija”.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o