U januaru za 32 odsto manje saobraćajnih nezgoda

0

ZVORNIK – Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u januaru su se dogodile 42 saobraćajne nezgode, što je manje za 20 saobraćajnih nezgoda ili 32 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, rekao je načelnik Sektora policije u ovoj upravi Vladan Vasilić.

Vasilić je na današnjoj konferenciji za novinare naveo da je u posmatranom periodu bilo 15 saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima, dok nije bilo saobraćajnih nesreća sa poginulim licima.

„U januaru je ukupno kontrolisano 2.924 vozila i vozača i evidentirano 1.650 prekršaja, zbog čega je izdat 1.571 prekršajni nalog, što je više za 15 odsto u odnosu na januar 2017. godine“, rekao je Vasilić.

On je naglasio da su u januaru iz saobraćaja isključena 24 vozila i 87 vozača, od kojih 58 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Načelnik Sektora krim policije Mladen Savić rekao je da je januar 2018. godine karakterističan po smanjenju ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, kao i po povećanom koeficijentu otkrivenosti krivičnih djela izvršenih po nepoznatom izvršiocu.

„Na području Policijske uprave Zvornik u januaru je evidentirano 57 krivičnih djela, što je za 30 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, kada je bilo evidentirano 81 krivično djelo“, rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja, 48 krivičnih djela bilo je iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva iz oblasti privrednog kriminaliteta, tri iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i četiri krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Savić je rekao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena 54 izvještaja protiv 52 lica, među kojima su dva maloljetna.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je da se iz navedenih podataka može zaključiti da je stanje na područu koje operativno pokriva ova policijska uprava zadovoljavajuće, jer nije bilo događaja koji bi mogli uznemiriti javnost.

Govoreći o napadu na člana Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Mila Matića, Abazović je rekao da su nakon napada odmah preduzete sve operativne i istražne radnje koje su rezultirale da je u kratkom vremenu utvrđen identitet lica za koje postoji sumnja da su izvršila fizički napad na Matića.

„Nakon napada na Matića osumnjičena lica su odmah napustila teritoriju Republike Srpske i prešla u Srbiju“, rekao je Abazović i dodao da su zadokumentovane sve aktivnosti osumnjičenih lica i sačinjen izvještaj 2. februara, dok se fizički napad na Matića dogodio 29. januara.

Podsjetivši da su osumnjičena lica sa područja Srbije, Abazović je rekao da će dalje procedure ići putem međunarodne pravne pomoći kako bi se osumnjičena lica učinila dostupnim organima gonjenja Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments