U Istočnom Sarajevu prvi put skup mačevalaca

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva „Prosvjeta“ Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža Ljubo Grković ocijenio je danas da je nastup mačevalaca iz Srbije u Istočnom Sarajevu značajan događaj za Republiku Srpsku, jer je riječ o prvoj prezentaciji ovog viteškog i tradicionalnog sporta.

„Namjera `Prosvjete` je da na ovaj način prikaže i približi mačevanje i vojničku sablju građanstvu, te stvori interes kod mlade generacije za sportsko mačevanje“, rekao je Grković .

On je dodao da će „Prosvjeta“ nastojati da, u saradnji sa iskusnim mačevaocima iz Srbije, formira klubove sportskog mačevanja, kao i udruženja poklonika srpske vojničke sablje i mača, koji imaju dugu tradiciju u srpskoj istoriji.

Grković je pozvao mlade ljude sa područja Istočnog Sarajeva da u kontaktu sa instruktorima iz Srbije iskažu interes za vježbe mačevanja.

Organizator dvodnevnog skupa mačevalaca iz Srbije u Istočnom Sarajevu, koji je počeo juče, organizovalo je Srpsko kulturno i prosvjetno društvo „Prosvjeta“.

(www.palelive.com / RTV IS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare