U Istočnom Sarajevu prvi put skup mačevalaca

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva “Prosvjeta” Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža Ljubo Grković ocijenio je danas da je nastup mačevalaca iz Srbije u Istočnom Sarajevu značajan događaj za Republiku Srpsku, jer je riječ o prvoj prezentaciji ovog viteškog i tradicionalnog sporta.

“Namjera `Prosvjete` je da na ovaj način prikaže i približi mačevanje i vojničku sablju građanstvu, te stvori interes kod mlade generacije za sportsko mačevanje”, rekao je Grković .

On je dodao da će “Prosvjeta” nastojati da, u saradnji sa iskusnim mačevaocima iz Srbije, formira klubove sportskog mačevanja, kao i udruženja poklonika srpske vojničke sablje i mača, koji imaju dugu tradiciju u srpskoj istoriji.

Grković je pozvao mlade ljude sa područja Istočnog Sarajeva da u kontaktu sa instruktorima iz Srbije iskažu interes za vježbe mačevanja.

Organizator dvodnevnog skupa mačevalaca iz Srbije u Istočnom Sarajevu, koji je počeo juče, organizovalo je Srpsko kulturno i prosvjetno društvo “Prosvjeta”.

(www.palelive.com / RTV IS)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments