U istočnoj Ilidži zaraženo još jedno lice

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnoj Ilidži je još jedno lice pozitivno na virus korona, ali ono nije bilo u kontaktu sa bračnim parom koji je ranije zaražen i koji je hospitalizovan u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je naveo da je jutros stigao izvještaj Instituta za javno zdravstvo o rezultatima briseva koji su ranije uzeti u Bolnici „Srbija“, te da je jedno lice sa područja opštine Istočna Ilidža pozitivno na virus korona.

„Prema informacijama kojima raspolažemo, ovo lice nije bilo u kontaktu sa bračnim parom iz Istočne Ilidže kojem je ranije otkirivena zaraza“, istakao je Šešlija i dodao da je riječ o potpuno novom slučaju.

On je naglasio da epidemiološka služba Doma zdravlja radi na popisu kontakata novozaraženog lica i da će epidemiolog dati konačnu odluku od koga je potrebno uzeti briseve, nakon čega slijede testiranja.

Šešlija je napomenuo da je bračni par koji je od ranije pozitivan na virus korona smješten na liječenje u izolatorijum u Bolnici „Srbija“.

Prema njegovim riječima, klinička slika pacijenata je takva da su za bolničko liječenje, ali nisu na respiratorima.

Šešlija kaže da je testirano 11 lica koja su bila u najbližem kontaktu sa ovim bračnom parom, ali da još nisu stigli rezultati.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare