U funkciji most preko Drinjače

0

ZVORNIK – Most na rijeci Drinjači u Kušlatu kod Zvornika od danas će biti u funkciji, jer pripadnici Oružanih snaga BiH privode kraju finalne radove.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević je, obilazeći radilište, istakao da je ovaj most od neprocjenjivog značaja za oko 35 domaćinstava iz Liješnja koji ga svakodnevno koriste, jer im je on putna veza sa ostalim dijelovima opštine.

Dragičević je podsjetio da se, s obzirom na veličinu štete koju je opština Zvornik pretrpjela u majskim poplavama, naročito na infrastrukturi, nažalost, manje i rubne mjesne zajednice nisu našle na listi prioriteta za sanaciju posljedica, ističući da lokalna uprava bez pomoći Oružanih snaga BiH ne bi mogla ovaj most u ovom roku da uradi.

Zahvalivši svim pripadnicima Oružanih snaga BiH koji su, radeći na području opštine Zvornik, pružili svoj maksimum, Dragičević je rekao da novi most preko Drinjače sada ima veću nosivost i kvalitetniji je nego prethodni, te da će mnogo značiti za ova domaćinstva koja praktično direktno zavise od njega.

Opštinska uprava finansirala je izgradnju nosivih stubova, pristupnih puteva i uređenja okolnog prostora, dok su Oružane snage BiH obezbijedile čeličnu konstrukciju, a pripadnici Inženjerijske jedinice iz Dervente izvršili montažu mosta.

Novi most je dužine 37 metara i nosivosti 15 tona, a urađen je na mjestu prethodnog kojeg su majske poplave potpuno uništile.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments