U decembru u „Pekiju“ Svesrpski kup u rukometu

0

Rukovodstvo opštine Pale razgovaralo je u utorak sa predstavnicima Rukometnog saveza Republike Srpske o organizovanju četvrtog Svesrpskog kupa u rukometu, koji će 21. i 22. decembra biti održan u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević rekao je da će na ovom turniru učestvovati četiri ekipe – po dvije iz Srpske i Srbije.

„Republiku Srpsku predstavljaće `Borac` iz Banjaluke i `Sloga` iz Doboja, a Srbiju `Vojvodina` i `Metaloplastika`. Riječ je o jednom od najvećih sportskih događaja na Palama i u dvorani `Peki` i nadam se da će pobijediti ekipe iz Srpske“, rekao je Umičević novinarima nakon sastanka.

Umičević je naglasio da će Savez pomoći obnovu rada rukometnog kluba na Palama, podsjećajući da je Rukometni savez Srbije obećao pomoć kako bi rukomet u Republici Srpskoj bio podignut na viši nivo.

Zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović rekao je da lokalna uprava uvijek podržava sportske manifestacije koje se održavaju na području ove lokalne zajednice.

„Ove godine bićemo domaćini u organizaciji kupa zajedno sa Rukometnim klubom `Slavija` iz Istočnog Sarajeva. Dio učesnika boraviće na Jahorini, a dio na Palama“, izjavio je Gajović i dodao da će učiniti sve kako bi na Palama bio pokrenut novi rukometni klub ili obnovljen stari, koji je ugašen.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović pokrovitelj je četvrtog Svesrpskog kupa u rukometu, koji će biti održan u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare