U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Mokrom kod Pala urađeno je podno grijanje, za šta su sredstva u ukupnom iznosu od 25.000 KM izdvojili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i opština Pale, potvrdio je Srni načelnik ove opštine Boško Jugović.

„Projekat je sa 15.000 KM finansiralo Ministarstvo, a opštinska uprava pomogla je obezbjeđivanjem keramike i određenih repromaterijala kako bi se sve to privelo kraju. Projekat je realizovan u potpunosti“, naveo je Jugović.

On je rekao da je Crkva u Mokrom, čija je izgradnja počela 1928. a završena 1933. godine, zaslužila uvođenje podnog grijanja, budući da je posjećuje veliki broj vjernika.

Prema njegovim riječima, opština će kroz budžetski planirana sredstva u toku ove godine pomoći završetak Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila na Palama, te otpočeti određene aktivnosti na izradi dokumentacije za izgradnju Hrama na Jahorini.

„To su aktivnosti koje se sprovode zajedno sa paljanskom crkvenom opštinom sa kojom imamo dobru saradnju“, naveo je Jugović i istakao da Paljani zaslužuju da imaju kvalitetne vjerske objekte.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare