U četvrtak promocija knjige „Odbačene pjesme“ Dare Sekulić

0

ISTOČNO SARAJEVO – Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovaće u četvrtak, 10. oktobra, promociju knjige „Odbačene pjesme“ istaknutog pjesnika Dare Sekulić.
Promocija knjige, o kojoj će govoriti književnik Stevan Tontić, biće održana u internet-čitaonici Matične biblioteke u 18.00 časova.

Novu knjigu pjesama Dare Sekulić, koja je nastala od pjesama koje je Sekulićeva izostavljala iz poetskih djela nastalih i objavljenih nakon 2007. godine, objavila je Matična biblioteka.

„Za nju su to bile privremeno odbačene, ali ne i bačene pjesme. Da ih je kojim slučajem bacila, uništila, njen opus ostao bi okrnjen i oštećen, svejedno što je i bez ovih poznih priloga već bio izuzetno bogat, sa mnogim primjerima vrhunske, životom ovjerene poezije“, saopšteno je iz Matične biblioteke.

Matična biblioteka, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, koji se obilježava 9. oktobra, organizuje Dane otvorenih vrata kako bi i na taj način upoznala javnost o značaju biblioteka u procesu cjeloživotnog obrazovanja.

Tokom Dana otvorenih vrata, koji će biti održan 9, 10. i 11. oktobra, planiran je cjelodnevni rad sa korisnicima i upis novih članova biblioteke po promotivnoj cijeni od pet KM.

Posjetioci će tom prilikom moći da se upoznaju o organizaciji rada Matične biblioteke, knjižnim fondom i pravilima ponašanja u biblioteci, a tokom Dana otvorenih vrata ovu ustanovu posjetiće srednjoškolci iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Iz Matične biblioteke podsjećaju da će predstavnici ove ustanove posjetiti Sajam knjige u Beogradu i promovisati svoju izadavačku produkciju, kao i u skladu sa mogućnostima, obnoviti knjižni fond biblioteke novim naslovima.

(www.palelive.com / Srna; Foto: Novosti)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare