U četvrtak obilježavanje Dana boraca i Boračke organizacije

0

Na Palama će u četvrtak, 15. februara, biti obilježen Dan boraca i Dan Boračke organizacije Republike Srpske, rekao je Srni predsjednik opštinske Boračke organizacije Mihajlo Parađina.

Obilježavanje će početi u 10.30 časova parastosom poginulim borcima u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama.

Polaganje cvijeća na Centralnom spomeniku planirano je za 11.00 časova, a od 11.30 časova u Kulturnom centru Pale biće održan svečani program.

Parađina je rekao da će specijalni žiri sutra odabrati tri najbolja likovna i literarna rada učenika osnovnih škola i predškolskog uzrasta koji su se odazvali na poziv ove boračke organizacije da stvaraju na temu iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Cilj nam je da mladi pišu o tim vrijednostima i na taj način čuvaju i njeguju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata, čija najveća vrijednost je Republika Srpska“, naglasio je Parađina.

Najbolji radovi biće objavljeni na svečanosti u Kulturnom centru, a njihovi autori nagrađeni u skladu sa mogućnostima Boračke organizacije.

„Ovo je još jedna prilika da se sjetimo poginulih boraca koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, ratnih vojnih invalida, njihovih porodica, te da sve nivoe vlasti još jednom podsjetimo da se moraju adekvatno odužiti braniocima i stvaraocima Srpske“, rekao je Parađina.

Članovi opštinske Boračke organizacije posjetiće i neke porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide u njihovim domovima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments