U četvrtak obilježavanje 25 godina od stradanja boraca čete „Petar Pandurević“ ISPRAVAK

0

Služenjem parastosa kod spomen-obilježja u naselju Stara Stanica, na Palama će u četvrtak, 8. juna, biti obilježeno 25 godina od stradanja 14 boraca čete „Petar Pandurević“, koji su na taj dan 1992. godine, zajedno sa svojim komandantom Petrom Pandurevićem, poginuli u napadu muslimanskih snaga na srpske položaje na Trebeviću.

Predsjednik Boračke organizacije Pala Mihajlo Parađina rekao je Srni da spomen-obilježje na Staroj Stanici simbolizuje pogibiju 28 boraca Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu sa prostora ove mjesne zajednice.

Parađina je podsjetio da su prije 25 godina, u trenutku kada je sahranjivano 45 boraca ubijenih u Žepi, jake neprijateljske snage mučki pokušale da probiju odbrambene linije na Trebeviću i da prodru u dubinu srpske teritorije.

Prema njegovim riječima, taj 8. jun je jedan od tragičnih dana i događaja u istoriji Pala.

Parađina naglašava da je njihova žrtva ogromna jer su dali svoje živote za odbranu Pala i za stvaranje Republike Srpske.

On dodaje da se Boračka organizacija trudi da na dostojanstven način čuva i njeguje tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata.

„Nažalost, svjedoci smo da cjelokupno društvo, prije svega oni koji bi trebalo da vode posebnog računa, nosioci vlasti, to u dovoljnoj mjeri ne cijene“, naveo je on.

Parađina je naglasio da je Boračka organizacija organizator Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Petar Pandurević“, koji svake godine okuplja sve veći broj ekipa svih uzrasta.

„I na ovaj način želimo da putem mladih naraštaja njegujemo i čuvamo tekovine obrambeno-otadžbinskog rata i da se značajni datumi iz istorije Pala ne zaborave“, naglasio je on i dodao da je Boračka organizacija i ove godine pripremila prigodne nagrade i priznanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare