U četvrtak manifestacija “Dani Duška Trifunovića”

0

Manifestacija “Dani Duška Trifunovića”, koju u čast književnika, pjesnika i televizijskog autora organizuje Kulturno-sportski centar na Palama, biće održana u četvrtak, 10. septembra.

Ove godine, na manifestaciji će učestvovati pisci Jeremija Lazarević, Radinko Krulanović, Branko Perić i Goran Vračar, najavljeno je iz Kulturno-sportskog centra Pale.

Besjedu o Dušku govoriće Branko Perić.

Tokom održavanja manifestacije u holu Kulturnog centra biće otvorena i prva samostalna izložba slika slikara Bore Božića.

U saopštenju se navodi da će pobjedniku manifestacije biti uručena nagrada “Duško Trifunović” za afirmaciju srpske kulture i književnosti.

Otvaranje 14. manifestacije zakazano je za 18.30 časova, a pokrovitelji su grad Istočno Sarajevo, opština Pale i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Duško Trifunović rođen je u Sijekovcu, kod Broda, 1933. godine. Prvu knjigu izdao je po dolasku u Sarajevo, sa 25 godina.

Napisao je oko 20 knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama, a smatra se zaslužnim za kreiranje “sarajevske rokenrol škole”.

Autor je tekstova pjesama najpoznatijih pjevača i rok grupa nekadašnje Jugoslavije, među kojima su: “Bijelo dugme”, “Indeksi”, Zdravko Čolić i Arsen Dedić.

Ostaće upamćen i kao autor kultne emisije na TV Sarajevo “Šta djeca znaju o zavičaju”. Po izbijanju rata u BiH 1992. godine izbjegao je u Novi Sad, gdje je i umro 2006. godine.

Sahranjen je u Sremskim Karlovcima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments