U četiri srednje škole sve spremno za početak nastave

0

U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo sve je spremno za novu školsku godinu koja počinje u petak, 1. septembra, rekla je Srni stručni saradnik za obrazovanje u ovom gradu Vinka Berjan.

Berjanova je navela da je u srednje škole upisano 2.500 učenika i da je najveći broj slobodnih mjesta popunjen u prvom upisnom roku.

„Najveća zainteresovanost bila je za Gimnaziju, Farmaceutsku tehničku i Elektrotehničku školu – smjer računarstvo, te za Mašinsku tehničku – smjer mašinski tehničar za računarsko projektovanje“, istakla je Berjanova.

Ona je naglasila da su u prvom upisnom roku popunjena „najatraktivnija zanimanja“, dok je u drugom upisnom roku bilo slobodnih mjesta za treći stepen, za šta je postojala velika zainteresovanost učenika.

Berjanova kaže da je u Srednjoškolskom centru „Pale“ formirano i mješovito odjeljenje – smjer autoelektričar i instalater.

Ona je dodala da još ima slobodnih mjesta za zanimanje frizer, gdje je upisano 14 djevojčica, i da se nada da će resorno ministarstvo dozvoliti da se formira ovo odjeljenje za koje je potrebno minimalno 16 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare