U Beogradu skup vodećih regionalnih festivala

0

FOČA – Organizatori „Nektar` OK festa“ na Tjentištu učestvovaće sa predstavnicima vodećih festivala iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i BiH, na prvoj regionalnoj konferenciji „Kontakt“, koja će u naredna dva dana biti održana u Beogradu.
Iz „Nektar` OK festa“ ističu da je prva regionalna konferencija proizašla iz potrebe umrežavanja organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih djelatnika u kulturi i umjetnosti.

„Kroz organizovane kreativne panele i diskusije, predavanja, koncerte, konferencija će tretirati tri glavne, usko povezane teme: turizam, muziku i festivale, uz prezentaciju uspješnih projekata iz svijeta kulture i umjetnosti“, navode iz „Nektar` OK festa“.

Organizatori „Nektar` OK festa“ kažu da su muzički festivali postali glavni turistički adut na prostoru Balkana, a sam festivalski turizam, koji predstavlja ekonomiju doživljaja koja nudi ujedinjeno iskustvo atraktivne lokacije, kvalitetne muzike i bogatih turističkih sadržaja, jedan je od najrazvijenijih vidova turizma u svijetu.

Osim „Nektar` OK festa“, na konferenciji u Beogradu učestvovaće i predstavnici „Egzita“, „Lav` festa“, „Demo festa“, „Indiga“, „Menta“, „Mikser festivala“, „Arsenala“, „Nišvila“, „Bedem festa“, „Si roka“ i mnogi drugi vodeći regionalni turističko-festivalski brendovi.

Predstavnici „Nektar` OK festa“ učestvovaće na panelu „Festivali kao destinacije“.

„Kao jedan od prepoznatih festivala na širem regionalnom prodručju, koji doprinosi kreiranju i promociji sveukupne festivalske ponude, biće nam zadovoljstvo da prenesemo dosadašnja iskustva i uspostavimo nove partnerske veze sa predstavnicima drugih festivala“, poručili su organizatori „Nektar` OK festa“, čije će četvrto izdanje biti održano na Tjentištu od 30. juna do 2. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare