У августу 65 саобраћајних незгода, није било погинулих

0

Број саобраћајних незгода повећан је у августу на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у односу исти период лани, али није било погинулих лица, а забиљежен је и пораст нарушавања јавног реда и мира, рекао је Срни начелник Сектора полиције Милан Чворо.

Чворо је навео да се догодило 65 саобраћајних незгода, што је за 6,6 одсто више у односу на исти мјесец прошле године.

У 28 саобраћајних незгода било је повријеђених лица, док су остале са материјалном штетом.

Повријеђено је 57 лица, што је за 24 више него лани, од којих је теже повреде задобило осам, а 49 лакше.

„Најчешћи узроци саобраћајних незгода су неприлагођена брзина, и то у 24 случаја, а затим одстојање што је довело до 10 удеса“, рекао је Чворо.

Чворо је додао да је из саобраћаја искључено 190 возача, од чега 133 због вожње под утицајем алкохола, 35 због одбијања провјере на присуство дроге, док су поднесена три извјештаја о извршеном кривичном д‌јелу против три лица.

Он је рекао да су у августу регистрована 2.122 прекршаја из области безбједности саобраћаја, што је за 12,8 одсто мање у односу на лани, док је санкционисано 2.420 учесника, те позвао возаче да поштују саобраћајне прописе, посебно у близини школа.

Када је у питању јавни ред и мир, Чворо је навео да је у августу евидентирано 41 нарушавање, за 21 више него у истом мјесецу прошле гоподине.

„Најчешћи прекршаји су туча и физички напади и вријеђање, којих је евидентирано по седам, те шест прекршаја због свађе, вриске и непристојног понашања“, рекао је Чворо.

Он је додао да је прекршај починио 41 мушкарац и седам жена, док нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било.

Највећи број прекршаја, десет забиљежен је на подручју у надлежности Полицијске станице Источна Илиџа, девет у Рогатици, а осам у Источном Новом Сарајеву.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare