U akciji učestvovalo šezdesetak srednjoškolaca

0

MILIĆI – Akciji proljećnog čišćenja i uređenja grada, koju tradicionalno organizuje opština Milići, danas se odazvalo šezdesetak srednjoškolaca koji su najvjerniji učesnici i na kojima je budućnost očuvanja životne sredine, izjavila je Jelica Popović iz opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno – komunalne poslove i ekologiju.

Popovićeva je rekla novinarim da su Milići prilično uređena sredina, ali da treba uticati na svijest ljudi da neke stvari promijene.

Ona je navela da su ekološke akcije dio aktivnosti koje se svake godine provode u aprilu, ali da su ih vremenske prilike onemogućile u tome sve do danas.

Profesor vjeronauke u Srednjoškolskom centru „Milutin Milanković“ u Milićima Milan Vuković izjavio je da se srednjoškolci tradicionalno odazivaju akciji „April mjesec ćistoće“ jer im je stalo da imaju urednu i zdravu životnu sredinu.

„U Srednjoškolskom centru nastojimo da u proljeće i jesen, kada vremenske prilike dozvoljavaju, imamo po jednu ekološku akciju. Imali smo u septembru prošle godine akciju uklanjanja ambrozije, sadnju drvoreda povodom 30 godina opštine Milići, a za maj planiramo uređenje korita rijeke Jadar“, rekao je Vuković.

On je istakao da je akcija „April mjesec čistoće“, osim ekološkog, možda više obrazovnog karaktera jer uči djecu da imaju svijest o okruženju u kome žive.

Vuković je zahvalio sugrađanima, ali i radnicima milićkog komunalnog preduzeća koji održavaju zelene površine.

On je ukazao na to da na uglu ulica Takovske i Branka Cvetkovića postoji mala deponija smeća i da taj problem, na koji je ukazivano, još nije riješen.

Učenica Nevena Mirović, koja učestvuje u akcijama od prošle godine, smatra da su one i te kako važne za očuvanje životne sredine. „Srećna sam što se veliki broj učenika naše škole odazvao ovoj akciji“, rekla je Mirovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare