U akciji „Pojas“ sankcionisana 322 lica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, u okviru akcije „Pojas“, izvedena je trodnevna akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na korištenje sigurnosnog pojasa i bezbjednog prevoza djece u motornim vozilima.

Tokom izvođenja akcije radnici policije su izvršili kontrolu 481 vozila, a prekršajnim nalogom sankcionisali 322 lica koja nisu koristila sigurnosni pojas i osam vozača koji nisu prevozili djecu po propisima, saopšteno je iz Centra.

Od ukupno 322 sankcionisanih, zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 320 ili 99,3 odsto su vozači, dok su dva prekršajna naloga izdata suvozačima ili 0,7 odsto.

Iz CJB ističu da je, iz navedenih pokazatelja, vidljivo da većina vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise koji se odnosi na korištenje sigurnosnog pojasa, za šta je predviđena novčana kazna od 30 KM.

Na osnovu izvještaja za prvih devet mjeseci ove godine, konstatovano je da vozači kao nastradala lica učestvuju sa 48,3 odsto, suvozači sa 29,3 odsto, putnici sa 16,5 odsto i putnici djeca sa 5,68 odsto.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, koriste sigurnosni pojas, te da poštuju propise koji se odnose na korištenje sigurnosne stolice i pojasa za djecu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare