U akciji „Dojava“ podneseni izvještaji protiv 143 lica

0

FOČA – Policijska uprava Foča, u okviru akcije „Dojava“, do 10. decembra nadležnom tužilaštvu podnijela je 143 izvještaja, od čega 79 u prošlom mjesecu protiv isto toliko lica osumnjičenih za krivična djela prevare i pranja novca.

U novembru su na području ove uprave evidentirana 183 krivična djela, a riječ je uglavnom o finalizaciji akcije „Dojava“, koja još traje.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović kaže da se aktivnosti policije u ovom slučaju nastavljaju, te da prevare na internetu putem lažnih kladioničarskih dojava na društvenim mrežama više nemaju tako masovan karakter.

„U znatnoj mjeri je smanjena ova pojava, međutim, toga ima još, ali su to pojedinačni slučajevi i nije masovno kao što je bilo u posljednje tri godine“, rekao je Tomović.

Za razliku od početnih hapšenja u akciji „Dojava“, policija ovih dana poziva osumnjičena lica na ispitivanje, koja sama dolaze u službene prostorije.

U susret praznicima, iz Policijske uprave Foča upozorili su građane da se suzdrže od nezakonite ili prekomjerne upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava.

U Foči je ovih dana prvi put otvorena specijalizovana prodavnica u kojoj će legalno moći da se nabavi pirotehnika, što bi trebalo da utiče na uvođenje reda u ovoj oblasti, smatraju u policiji.

Kada je riječ o zloupotrebi opojnih droga, Kostović kaže da je stanje zadovoljavajuće, te da na području ove uprave nema organizovanih grupa narkodilera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare